SOC

Security Operations Center

SOC

Security Operations Center

Je firewalls werken goed, alle updates worden netjes op tijd geïnstalleerd, en je hebt goede anti-virussoftware om bedreigingen van buitenaf buiten de deur houden. Jouw bedrijfsinformatie is uitstekend beveiligd! Helaas, niets is minder waar. Het huidige IT-landschap steekt iets ingewikkelder in elkaar, en liggen er hackers op de loer die jouw systemen zó omzeilen. Een Security Operations Center (SOC) biedt dan uitkomst!

Wat is een SOC, heb jij een Security Operations Center nodig en wat heb je nodig om een SOC goed te laten draaien? Lees snel verder en ontdek wat Bitsiel hierin voor jou kan doen. Of neem rechtstreeks contact met ons op en laat één van onze specialisten je meer vertellen over de mogelijkheden!

SOC

Wat is een SOC?

Laten we beginnen bij het begin. Want: wat is een SOC eigenlijk precies? Een Security Operations Center is een systeem dat erop gericht is om beveiligingsproblemen in jouw IT-systemen en IT-infrastructuur op te sporen. Voordat ze datalekken of andere schade toe kunnen brengen aan jouw ICT-omgeving! Het Security Operations Center scant alle informatie in je organisatie continu en verwerkt dit in een dashboard, waarin verschillende meldingen vertoond worden. Het systeem gebruikt hiervoor log-informatie van onder meer servers, firewalls, devices, webapplicaties en antivirus-software.

Een Security Operations Center monitort de volledige IT-omgeving, identificeert en beoordeelt risico’s en reageert waar nodig. Dit is een proces dat 24/7 doorgaat; gevoelige bedrijfsinformatie is dus geen moment meer onbeheerd.

Kort gezegd is een Security Operations Center (SOC) erop ingericht om:

Bedrijfsinformatie optimaal te beveiligen

Digitale dreigingen buiten de deur te houden.

SOC

Hebben wij een Security Operations Center nodig?

De laatste jaren worden steeds meer bedrijven met cyberdreigingen geconfronteerd. Bijzonder vervelend; je zal maar een dwangsom moeten betalen om weer bij je vitale bedrijfsinformatie te kunnen! Ook wil je voorkomen dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Hoe groot of klein je bedrijf dus ook is, als je bedrijfsactiviteiten zich met name online afspelen en je met persoonsgegevens of andere gevoelige data werkt, is het zeker zinnig om een Security Operations Center in te richten.

SOC

Wat is er nodig voor een functioneel SOC?

Een SOC opzetten is één, maar de binnenkomende data moeten natuurlijk ook gemonitord worden door iemand van vlees en bloed. Iemand die signalen juist kan interpreteren en die ‘business as usual’ kan onderscheiden van een situatie waarin er direct actie moet worden ondernomen. Om een succesvol Security Operations Center te draaien, heb je dus ook mankracht nodig met kennis van zaken. Een beveiligingsexpert, data-analist of gespecialiseerd systeembeheerder kan optreden als poortwachter van jouw IT-omgeving.

Daarnaast moet het SOC natuurlijk compatibel zijn met jouw bestaande ICT-omgeving, en alle componenten die zich daarbinnen bevinden. De juiste tooling kan ervoor zorgen dat alle onderdelen goed met elkaar communiceren en dat er snel gehandeld kan worden waar nodig.

Beheer

Je SOC inhouse beheren of uitbesteden?

Laat je een Security Operations Center implementeren door Bitsiel, dan heb je de keuze of je het dagelijks beheer van je SOC inhouse wilt houden, of het liever uit handen wil geven. Het kan dus een afdeling binnen je bedrijf zijn, of een taak van een externe dienstverlener. Niet alle bedrijven hebben de expertise of de mankracht in huis om een SOC te beheren, en dat is geen enkel probleem. Door je SOC monitoring door een externe partij te laten doen, weet je zeker dat er altijd 100% focus ligt op jouw databeveiliging.

Set-up en implementatie SOC

Heb je een data-analist of beveiligingsexpert in dienst, dan heb je wellicht voldoende aan een partij die de set-up en de implementatie van je SOC voor je verzorgt. Wij leggen de basis voor een goed werkend SOC, door alle onderdelen van je IT-infrastructuur te koppelen aan het Security Operations Center en ervoor te zorgen dat het dashboard van het SOC naar jullie wensen is ingericht. Natuurlijk treffen we ook de technische voorbereidingen, en kunnen we helpen je organisatie voor te bereiden op veilig data- en systeemgebruik.

SOC as a service

Geef je het beheer én de installatie van jouw Security Operations Center liever volledig uit handen? Ook dat is uitstekend mogelijk: we noemen dit SOC as a service. Hierbij besteden we het beheer van je SOC na implementatie uit aan een gecertificeerde partij. Binnenkomende data uit je SOC worden geanalyseerd door hun specialisten, die in nauw contact staan met jouw organisatie. Zo word je volledig ontzorgd!

Bitsiel

Jouw Security Operations Center in vertrouwde handen bij Bitsiel

Of je nu voor een standalone implementatie van je Security Operations Center kiest, of liever voor SOC as a service gaat: voor je SOC ben je bij Bitsiel aan het juiste adres. We werken uitsluitend met gerenommeerde partners die voorop lopen in de wereld van data security, en hebben zelf de benodigde kennis en certificeringen in huis om jouw SOC perfect op de rit te krijgen. In alles wat we doen, gaan we voor kwaliteit: de kwaliteit die jij nodig hebt om je bedrijfsdata veilig te houden.

Unieke dienstverlening op maat

SOC implementatie of SOC as a service

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Jouw bedrijfsdata optimaal beveiligd

Advies op maat

Wil je meer weten over de implementatie van een Security Operations Center, of over SOC as a service? Onze specialisten vertellen je er graag meer over. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! We geven je graag advies op maat en vinden altijd de beste oplossing voor jouw situatie.

Weten wat wij voor Jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Adres

Aarhusweg 4-6,
9723JJ Groningen

E-mail

sales@bitsiel.nl

Telefoon

+31 50 211 0543