Data Loss Prevention

Data Loss Prevention

Data Loss Prevention (DLP)

Met Data Loss Prevention (DLP) oplossing voorkom je dat gevoelige data op straat komt te liggen. Hoe werkt het precies? Voor wie is dit interessant en welke DLP oplossing bieden wij aan? Lees verder of neem direct contact op om de mogelijkheden voor jouw IT Security te bespreken.

Wat is DLP?

Een DLP oplossing identificeert risicovolle of schadelijke activiteiten en geeft vervolgens een waarschuwing of voert direct een beveiligingsmaatregel uit. Zo voorkomt deze oplossing dat een medewerker per ongeluk óf opzettelijk gegevens vertrouwelijke gegevens lekt.

Data Loss Prevention

Wanneer heb je DLP nodig?

Het beschermen van de data is belangrijker dan ooit. En het wordt alleen maar belangrijker. Niet alleen omdat we steeds meer data verzamelen en opslaan of omdat er steeds meer dreiging van binnen- of buitenaf ontstaat doordat data steeds meer waard wordt. Maar ook omdat er (mede als gevolg hiervan) steeds meer regelgeving is op het gebied van IT Security en in het bijzonder data security. 

Een goede Data Loss Prevention oplossing helpt je aan de regelgeving te voldoen. Dit is met name belangrijk wanneer je:

Persoonlijk identificeerbare informatie (PII) zoals bsn, beschermde informatie (PHI) of betaalkaartgegevens (PCI) verzamelt en bewaart;

Belangrijke intellectuele eigendommen, handels- en/of staatsgeheimen hebt;

Uiteindelijk is iedereen die data verzamelt een mogelijk doelwit voor cybercriminaliteit. Data wordt verkocht op het Dark Web, waar criminelen er veel voor over hebben. Degelijke Data Loss Prevention oplossing is daarom eigenlijk voor iedere organisatie het overwegen waard.

Teramind

Teramind

Bitsiel is partner van Teramind. De DLP functionaliteiten van Teramind versterken de beveiliging van jouw IT-omgeving door real-time activiteiten te monitoren en schadelijke gebruikersactiviteit te identificeren én deze direct te blokkeren. De oplossing van Teramind:

Beveiligt data van al het personeel, op iedere locatie

Voorkomt schadelijke en riskante (externe én interne) activiteiten met geautomatiseerde acties

Verrijkt de IT security met in context geplaatste data en onderzoekstools

Beschermt en monitort de meest kwetsbare en vertrouwelijke bedrijfsdata

DLP bij Bitsiel

Implementatie

Teramind Implementatie Service

Wanneer je investeert in Teramind DLP oplossing, wil je dat natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Daarom bieden we onze implementatie service aan om je hierbij te ondersteunen. Dit houdt in dat onze ervaren implementatie-consultants je waar nodig door het implementatieproces leiden.

LogRhythm SIEM bij Bitsiel

SIEM

Maak je gebruik van veel verschillende DLP oplossingen? Dan kan het lastig zijn overzicht te bewaren en bedreigingen zo snel mogelijk te signaleren. Om dit te optimaliseren heb je een goed werkend Security Information & Event Management (SIEM) systeem nodig. Met de LogRhythm SIEM oplossing krijg je alle info op één plek binnen, behoud je overzicht én ontvang je, wanneer je DLP up to date is, op tijd signalen van bedreigingen.

Advies op maat

Advies op maat

Heb je vragen over optimale Data Loss Prevention, de oplossing van Teramind, onze implementatie service of wil je je overall laten adviseren over de optimale IT oplossingen in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Weten wat wij voor Jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Adres

Aarhusweg 4-6,
9723JJ Groningen

E-mail

sales@bitsiel.nl

Telefoon

+31 50 211 0543